Henrik Horge

Henrik Horge (født 1. juni 1976) er utdannet ved Statens Teaterhøgskole (KHiO) 2001-2004.

Han har medvirket i flere oppsetninger på Det norske teatret, Rogaland teater, Nationaltheatret og Oslo Nye Teater, samt en rekke filmer og tv-serier.

Roller i utvalg: Nationaltheatret: Jesper i Folk og røvere i Kardemomme by, Kråke-Per/Mannen på gården i Dyrene i Hakkebakkeskogen og Lagrange i Diktator mot dikter. Det Norske Teatret: Israel Hands i Skatten på Sjørøvarøya. Rogaland Teater: Keiser Josef II i Amadeus og Kaptein Krok i Peter Pan. Oslo Nye Teater: Cléante i Hypokonderen, Centralteatret: Gyldenstern i Hamlet og Mike Hogan i Måne for livets stebarn.

Film og TV i utvalg: Ridder Anti i Julekongen, Hasse i Sofia Flux & det magiske høreapparatet, Kusken i Kommandør Treholt & Ninjatroppen. Kenneth i Hjelp, vi er i filmbransjen!, gitaristen i Schmokk! og Birger i Dag.

Horge har også lang erfaring med improvisasjonsteater. Han var fast medlem i ImproTent (Parkteatret/Det Andre Teatret) i flere år, og startet i 2014 opp improgruppa Plutselig Barneteater! med hovedbase på Nesodden.

Henrik Horge spiller og synger i Brødrene Löwenstierne, med flere plateutgivelser bak seg. Gruppa har også med seg komiker og musiker Tom Mathisen som fast gitarist i calypsobandet sitt. Gruppa er spesielt godt egnet som festunderholdning, og har spilt på uttallige festarrangementer og eventer. Duoen Henrik Horge & Tom Mathisen tar også imot musikalske underholdningsoppdrag.

I tillegg er Henrik en meget aktiv stemmeskuespiller og dubber. Han har bl.a. de norske stemmene til tegneserieheltene Johnny Bravo, Hulk, og Katten med hatten.

torsdag, 03 september 2015 08:48