Trude-Sofie Olavsrud Anthonsen mottok pris for filmen "Frysinger".

LØDINGEN: – Utrolig stort, og utrolig gøy, sier skuespiller Trude-Sofie Olavsrud Anthonsen fra Lødingen Vestbygd. I helga mottok hun Tromsøpalmen på vegne av skaperne av filmen «Frysninger».

Bladet Vesterålen kunne den 14. januar meddele nyheten om at Olavsrud Anthonsen skulle få æren av å vise seg frem under Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF).

Skuespilleren fra Lødingen har en av hovedrollene i filmen «Frysninger».

– Deltakelse i TIFF gir oss mulighet til å konkurrere om Tromsøpalmen, en utmerkelse inspirert av den mer kjente Gullpalmen i Cannes, framholdt Trude-Sofie Olavsrud Anthonsen i samtale med lokalavisa.

Palme til Vestbygda

Olavsrud Anthonsen ønsket ikke å røpe noe av innholdet i filmen før konkurransen i Tromsø.

– Publikum skal selv få tolke innholdet. Som tittelen indikerer er ikke «Frysninger» noen koselig film. Førpremieren skapte en god del reaksjoner, uttalte en hemmelighetsfull skuespiller før turen til Nordens Paris.

At regissør Marius Myrmel har truffet godt er hevet over enhver tvil. «Frysninger» ble nemlig så godt mottatt at den vant Tromsøpalmen.

Juryen, bestående av Truls Krane Meby, Suvi Paavols og Anita Svingen, hadde følgende begrunnelse for sin avgjørelse: «Et delikat tema som lett kunne blitt sett på som sensasjonalistisk i gale hender, men denne unge regissøren lar publikum selv tolke signalene mellom skuespillernes interaksjoner».

Trude-Sofie Olavsrud Anthonsen er klar på at teamet rundt «Frysninger» alt har oppnådd veldig mye.

– Vi føler at vi har fått veldig stor anerkjennelse for arbeidet med filmen. Den er alt sett av mange, og er tatt opp av flere festivaler, forteller Olavsrud Anthonsen.

– Hva vil skje videre med filmen?

– Norsk filminstitutt (NFI) har besluttet å ta ansvaret med å lansere den. Det betyr at festivaler over hele verden vil få tilbud om å vise filmen. Utstillingsvinduet kan ikke bli bedre. Hva fremtiden vil bringe er imidlertid ikke godt å si. Akkurat nå er vi veldig fornøyde med den respons og anerkjennelse filmen har fått under TIFF, avrunder Trude-Sofie Olavsrud Anthonsen.