Denne uka er det kinesiske filmteamet sammen med den norske produsenten Joachim Lyng på eventyrhotellet fra 1894 – nemlig Dalen Hotel i Telemark. I overdådig, romantisk stil med dragehoder, tårn og spir, altaner, utspring og gesimser spiller regissøren Teng Huatao inn filmen «Artificial Sunlight» Sin andre kinesiske film

I 2011 co-produserte Joachim Lyng den kinesiske filmen «The Pretending Lovers» med den kinesiske superstjernen Huang Bo. Nå er han i gang med innspillingen av sin andre kinesiske film. sammen med den taiwanske skuespillerinnen Michelle Chen og norske Per Christian Ellefsen og Sigmund Sæverud.

Det er Joachim Lyngs nye selskap Film In Norway som er det norske produksjonsselskapet. Selskapet har spesialisert seg på serviceproduksjon av utenlandske filmer, så vel som tv og reklame.

Prisede regissører

Konseptet med filmen er; fem kinesiske stjerneregissører, fem ulike land, og et tema: kjærlighet. Samtlige regissører har vunnet priser på filmfestivaler og laget filmer som har hatt box office suksess i Kina.

Regissøren Teng Huatao som nå er i Norge og skyter film hadde svimlende 415 millioner norske kroner billettinntekter på sin forrige spillefilm «Shilian 33 tian» med den engelske tittelen «Love is not blind.

Kjærlighet og omsorg

Filmen handler om den unge norske advokaten (spilt av Sebastian Stigar fra «Switch») og den kinesiske sykepleieren Lily som bestemmer seg for å bygge et solspeil for å bringe lys til de eldre bygda. En vakker og sjarmerende historie om kjærlighet og omsorg.

Filmen lages primært for det kinesiske kinomarkedet. Et marked som snart er verdens største.

– Unik location

– Norge har fantastiske locations å by på til film og Dalen Hotel er en helt unik location som vi er
veldig glade for å kunne tilby til den kinesiske regissøren, sier Joachim Lyng i en pressemelding.

Forventer 10 millioner

Ifølge den norske produsenten regisseres filmen av regissører som tidligere har laget filmer som har vært enorme kinosuksesser og man forventer publikumstall over 10 millioner på denne filmen.

– I søken på innspillingssted til historien bidro jeg med forslag som blant annet Dalen Hotel og Rjukan, sier Lyng.