Feil
  • JFolder: :filer: Stien er ikke en mappe. Sti: /home/showman/public_html/images/stories/Historier fra Norge i dag
Merknad
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/Historier fra Norge i dag

Riksteatret har 36 forestillinger fra 25. februar - 4. mai og starter i Oslo og avslutter i Bodø.

Historier fra Norge i dag.


Trailer for Folkestyre 2014

”Første gang jeg stemte? Jeg husker ikke hva jeg stemte, men jeg husker alt mulig annet: Mamma og pappa. Lukten av gymsalen. Middagsbordet med kjøttkaker og rips”Kvinne, 54 år

- Det hadde vært veldig enkelt å blitt populær statsminister i Norge. Vet du kor enkelt det hadde vært? Mann, 43 år

Riksteatret har reist Norge rundt og intervjuet mennesker som bor over hele landet; lærere, sykepleiere, fiskere, skoleelever, pensjonister og andre. 

Svarene får du i en forestilling til å bli klok av, med virkelige historier fra mennesker som bor i Norge akkurat nå. Her er det folket selv som har ordet. Det er Norge som taler til deg fra scenen. Personlig, bevegende, vittig og ikke minst engasjerende. 

Folkestyre 2014 tar tempen på det norske folk. Et lite stykke Norge. 

Vil du bli en del av forestillingen? Ta et bilde av deg selv når du er samfunnsengasjert og legg ut på Instagram med #folkestyre2014 eller vær med på å lage musikken til forestillingen gjennom Folkestyre 2014s YouTube-kanal. På hvert spillested vil skuespillerne intervjue en tilfeldig valgt person på gaten og la svaret bli en del av forestillingen samme kveld.

Følg Folkestyret 2014s blogg og følg prosessen frem mot premieren.

Produsert i samarbeid med Dramatikkens hus.

FRA DET NORSKE FOLK TIL DET NORSKE FOLK

Hvor begynner man når man får i oppdrag å lage en forestilling til Norges store grunnlovsjubileum? Dette ærefulle oppdraget med lukt av bjørkeløv, norske flagg, 17. mai-taler og Grieg i bakgrunnen?

Høsten 2010 hadde regissør Hilde Brinchmann akkurat begynt å jobbe som husregissør for Riksteatret og fikk et klart ønske fra teatersjef Ellen Horn: “ – Jeg vil at du skal tenke på et prosjekt til Grunnlovsjubileet i 2014!” Oppfordringen kom på Riksteatrets arrangørseminar, der kulturhus-sjefene fra hele landet var samlet. Ideen til dette prosjektet oppsto idet en av kulturhussjefene reiste seg og sa: ” – Vi rundt i landet vil så gjerne bidra til repertoaret! Finnes det måter prosjekter kan utvikles på kunstnerisk, som gjør at vi rundt i landet kan bidra?»

Med det ønsket ble ideen født: Et teaterprosjekt som reiser ut og samler inn materiale fra hele Norge, lager teater av det og sender resultatet tilbake rundt i landet. – ”Fra det norske folk, til det norske folk.”

Hilde inngikk et samarbeid med dramaturg og dramatiker Henriette Vedel, som den gang nettopp hadde skrevet masteroppgave om ”virkelighetsbasert” teater; dramatikk utviklet fra dokumentarisk materiale, intervjuer og lignende.

{gallery}Historier fra Norge i dag{/gallery}